FAQ ISUZU

Email ons:


Gwijde bv

EXPERIENCE

Bel ons:


YOU CAN TRUST

Vraag 1: 

 Zijn de Isuzu verdelers open ?

 

Antwoord 1:

 

Gezien de maatregelen die de regering genomen heeft, zijn de verdelers tot nader order gesloten. Indien u contact wil opnemen met een verdeler raden wij u aan om dit via mail te doen.

 

Vraag 2:

Mijn nieuwe wagen zou geleverd moeten worden, kan dit?

 

Antwoord 2:

 

Momenteel zijn alle verdelers gesloten en kan de levering van een nieuwe wagen niet plaatsvinden. Wij raden u aan om met de verdeler contact op te nemen voor de aflevering van uw wagen.

 

Vraag 3:

 

Kan ik een onderhoud laten uitvoeren bij een verdeler?

 

Antwoord 3:

 

Gezien de maatregelen die van kracht zijn, zijn de werkplaatsen gesloten. Het is dus momenteel niet mogelijk om een onderhoud te laten uitvoeren op uw wagen.  Van zodra de werkplaatsen open gaan kan u opnieuw contact opnemen met uw verdeler.

 

Vraag 4:

 

Wat gebeurt er met de waarborg indien ik niet op tijd op onderhoud kan gaan?

 

Antwoord 4:

 

Gezien de uitzonderlijke situatie waarin we nu zitten en het niet mogelijk is om tijdig een onderhoud te laten uitvoeren, zal er op deze regel een uitzondering gemaakt worden. De voorwaarde hiervoor is dat u na het heropenen van de werkplaats binnen de maand uw onderhoud laat uitvoeren.

 


Vraag 5:

 

Wat moet ik doen als ik een probleem/panne heb?

 

Antwoord 5:

 

Indien uw wagen jonger is dan 5 jaar of indien u een Assistance + contract hebt, kan u altijd Isuzu Assistance contacteren op het nummer 03/253.62.48. Indien uw wagen ouder is dan 5 jaar en u hebt geen Isuzu Assistance + dan kan u ook dit nummer bellen, LET OP alle kosten zijn dan ten uwe lasten.

 

Vraag 6:

 

Mijn wagen moet naar de keuring, kan dit momenteel?

 

Antwoord 6:

 

 Alle keuringscentra in België zijn gesloten sinds 18 maart. Toch hoef je niet te panikeren als je keuringsbewijs tijdens de lockdown verloopt. De overheid heeft namelijk deze keuringsbewijzen met 4 maanden verlengd. Ook als je deadline net na de lockdown ligt, zal je van een verlenging kunnen genieten. De termijn van deze verlenging wordt nog op een later tijdstip gecommuniceerd. Om een herkeuring te vermijden raden we u aan om de wagen op voorhand te laten nakijken door een Suzuki verdeler. Meer informatie hierover kan u terugvinden op volgende link https://www.gocavlaanderen.be/nl/p/autokeuring

 

Vraag 7:

 

Wat kan ik doen om mijn wagen hygiënisch te houden?

 

Antwoord 7:

 

Een goede hygiëne in de auto is absoluut aan te raden. Zeker in deze tijd kan het geen kwaad om het stuur, de ruitbedieningen, multimedia scherm, de deurklinken aan de binnen- en buitenkant) en versnellingspook een keertje extra te desinfecteren. Ook regelmatig je handen wassen, na bv. een bezoek aan de supermarkt, blijft een goede gewoonte. Helaas is het momenteel moeilijker om de buitenkant van je auto ook schoon te houden. Carwashes en wasboxen zijn gesloten. Je auto op je oprit wassen, is nog wel toegelaten.


 

Vraag 8:

 

Wanneer gaat mijn verdeler opnieuw open?

 

Antwoord 8:

 

Onze verdelers passen de overheidsmaatregelen toe, blijf op de hoogte

via hun officiële website: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

 

Vraag 9:

 

Mijn winterbanden staan nog steeds op mijn wagen gemonteerd, is dit een probleem?

 

Antwoord 9:

 

Op vlak van veiligheid kunnen we garanderen dat hier geen probleem is, ook bij warmere temperaturen heeft een winterband voldoende grip voor een goede wegligging en remafstand. Toch is er een nadeel om op winterbanden te rijden wanneer de gemiddelde temperatuur hoger dan 7° is, bij deze temperaturen slijten winterbanden veel sneller en hebben ze een kortere levensduur. Van zodra onze verdelers terug open zijn kan de wissel van uw banden plaatsvinden, uw verdeler zal op dat ogenblik kunnen beoordelen of  winterbanden nog voldoende profieldiepte hebben om de volgende winter door te komen.

 

Vraag 10:

 

Ik heb contact opgenomen met Isuzu, maar heb nog steeds geen antwoord ontvangen, hoe komt dit?

 

Antwoord 10:

 

Isuzu Belgium en zijn verdelers doen hun uiterste best om zo snel mogelijk te antwoorden op uw al uw aanvragen (offertes, brochures,…), maar door de bijzondere situatie waarin we ons bevinden duurt het soms wat langer om te kunnen antwoorden.

Openingsuren:


Ma - do : 8u- 12u    13u - 18u30

vr             8u- 12u    13u - 18u30


zat. :        9u - 12u    13u - 15u00 (enkel showroom)

(tijdens de zomermaanden ook op zaterdag gesloten)

zon:        gesloten.


Betalingen

Garage Gwijde


Ertbrandstraat 173-177

2950 Kapellen


+32 (0)3 664 25 65

info@gwijde.be

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren